Kolde drikke... / by Céline

Okay ikke lige nu vel - men for et par dage siden og sikkert også igen om et par dage, så er det hammer varmt. Hos mig giver det en naturlig lyst til noget koldt at drikke og ikke bare vand, faktisk er jeg er så træt af vand med vand, for tiden - så her er et bud på hvad man så kan drikke...

1 - den krævende...

Jeg havde nogle rabarber liggende og jeg valgte derfor at afprøve en rabarbersaft opskrift uden sukker her i weekenden. Opskriften havde jeg fundet her (virkelig god blog), men lavede lidt ændringer hen ad vejen...
Jeg synes den virkede lige sur nok, så min endte sådanne her:

Til en flaske skal du bruge følgende:
400 g renset rabarber
2 æble
saft og skal af 1 øko citron
et skvæt agavesirup
massere af vanilje, eller efter opskriften korn af 1 vaniljestang
 ca. 1 l vand

Rens rabarber og æbler og skær dem i små stykker.
Op med alt i gryden og koge, koge til det er godt mørt (der står 10-15min i opskrifen, jeg kogte bare løs)
Op i en sigte med det hele og saml saften i en skål, opskriften siger at saften så skal koges lidt videre ind - men det behøvede min ikke.
Også hældte jeg det på en skålet flaske og har brugt kompotten på ungerne morgenmad. Men vær obs på kompotten er pæn sur ;)

Saften smager fantastisk, jeg fylder nok ikke mere end 1/3 i glasset også kold vand og MASSERE af isterningen.