Hånet af naturen... / by Céline

Det føles lidt sådan, men på den gode måde!
I foråret prøvede jeg at så nogle akeleje frø som jeg havde købt, intet skete - og mit utålmodige jeg endte med at putte nogle Lathyrus frø i såbakken i stedet. Tiden gik og lathyruserne kom op, meeen der kom faktisk også 4 akelejer, jeg har pillet dem fra og mit store forårsarbejde gav altså 4 akelejer, en sort som da er meget fin, men ikke den jeg drømmer om.
For ned i haven, i et lille hjørne på stenstykket har der nemlig de sidste 4 år vokset akelejer, der har sået sig selv og ikke bare en hvilken som helst akeleje, men den smukkeste jeg har set, den er som den fineste blonde og det er jo dem jeg har drømt om at fylde haven med.
Farverne har skiftet lidt igennem årene, så den må jo ha sat ny planter, men ikke noget jeg har lagt mærke til eller stødt på.
Det er så indtil i år, for ja måske har jeg formået at så mig frem til "hele" 4 akelejer, men den smukke selvsået akeleje har spredt planter hele vejen omkring sig - der er minimum 30 små akeleje planter og jeg tro der er flere på vej. Mange af disse små planter har jeg her i weekenden gravet forsigtigt op og pottet op, så nu håber jeg at jeg i de kommende år kan fylde haven med disse skønheder.

Faktisk er det ikke bare denne akeleje der har selvsået sig, siden sidste år, jeg tror også jeg har gravet 15 Rose Clair storkenæb og helt uendelig mange kærmindesøstre - jeg tror det handler om vi lagde nye sten sidste år og fik rodet lidt op i det hele, som nu giver en eksta bonus :)