Juleaften... / by Céline

Juuuuleaften!! Børnenes store dag, hvor forventningerne er store og spændingen i top ja faktisk var ungerne utroligt rolige og absolut ikke plagende. Disney kanalen kørte med Sammie foran og Sienna prøvede serøst dagen igennem at spise os ud af huset, men ellers ikke det store drama. Vi fik ryddet op og Sammie og jeg fik lavet lidt gaver i sidste øjeblik, mens Daniel lavet risalamande. Godt oppe af dagen kom ungerne i juletøjet og omk. kl. 16 kom mor, Henrik, mormor og moster med mad og godt humør.

Inden af døren, blev der lagt gaver under træet, dækket bord og maden blive lunet og lavet færdigt, mens snakken gik. Også kom middagen, denne dag på året hvor der næsten gå sport i at spise og mad var der nok af – andesteg, flæskesteg, brune og hvide kartofler, rødkål, ribsgele og masse af sovs, blev sat på bordet og kampspisningen begyndte ;) Lige inden vi alle faldt ned af stolen af forspisning, blev der taget af bordet og dækket op til anden runde, risalamanden. Kampen om mandlen gik i gang og ungerne fandt sjovt nok hver en mandel, mens Daniel tog årets mandel i voskenklassen – hvor der dog var kamp til det sidste risalamanden faktisk blev spist op i år.

Godt forspiste blev der taget af bordet og aftens motion indfandt sig omkrig juletræet, ungerne stod for sangvalget og der blev skrålet højt og længe, mens dansen om træet forgik. Men pinen kan jo kun trækkes så længe og gavetiden måtte jo indtraffe, mageligt satte vi os og ungerne kom gladelig med gaver. Sammie fik sin Nintendo DSi, spil, Star wars gear og bøger, Sienna fik Bobles dyr, legemad, bøger og perler – unger blev MEGET glade for deres gaver og mens roen begynde at falde over dem, fik vi andre kaffe og julekonfekt. Der blev leget og hygget længe, men selv gode tider får jo en ende og gæsterne skulle hjem og ungerne i seng.
Det var en dejlig dag, en rigtig børnevenligdag og alt gik som det skulle – glædelig bagjul herfra!